Vaccinul

Nu-ți vaccina copilul de frică (cu un click mergeți direct pe celălalt blog unde este întreg articolul) dacă cineva îți pune cuțitu la gât că ți-l dă afară de la școală și că ți-l vor urî ceilalți. E mare șansa ca să devină prost sau deștept, cazuri în care oricum ți-l vor urî de moarte. Și dacă te mai și amendează pentru asta, interesează-te cine dracu te amendează, unde se duc banii, dacă îți taie chitanță pe ei, dacă nu e cumva vreo entitate deținută în secret de mega lanțul farmaceutic.

Și, atenție, mare atenție când pui cap la cap informațiile despre numele sub care operează o corporație din asta. Gândește-te acum că presa trăiește din publicitate, că toți cei care scriu efectiv, cei care fac poze pentru site-ul de știri respectiv plus cei care sunt cu tehnica trăiesc din bani de la industria farmaceutică. Sau întreabă pe bune pe cineva care are de-a face cu asta.

4 gânduri despre &8222;Vaccinul&8221;

 1. …sau întreabă pe cineva care are de-a face cu asta. 🙂
  Adică întreabă un doctor. Un biochimist. Un epidemiolog. Un virusolog. Întreabă un olog din ăsta care știe să-ți spună cum arată poliomielita și cum nu se mai face copilul ăla om întreg, oricât l-ai trata, după ce s-a îmbolnăvit.

  Dacă ai un pui de cățel, ce faci primul lucru? Îl vaccinezi. Ca să nu moară de parvoviroză.
  Un copil nu merită și el tot atâta grijă?

  Singurele vaccinuri pe care le-aș numi facultative sunt antigripalele. Dar n-ar trebui să fie facultative pentru bătrâni și bolnavi cronici. Adică persoane cu rezistență scăzută.

  Dacă orice campanie pro-vaccinare e o manipulare plătită de industria farmaceutică – ramura care produce vaccinuri, atunci orice campanie anti-vaccinare e plătită de industria farmaceutică – ramura care produce antibiotice, antivirale și auxiliare.

  La asta te-ai gândit?

  • Renata, tu te pricepi mai bine decat mine, zii tu ce e de preferat, o imunitate de cativa ani asigurata de un vaccin sau o imunizare permanenta data de propriul tau sistem imunitar dupa ce ai facut boala? Nu, nu ma refer la poliomielita, doamne fereste (desi e considerata boala eradicata) ci la „bolile copilariei”, de exemplu. Noi toti am facut rujeola in copilarie, n-a fost placut dar am trecut cu bine; tatal meu a facut boala pe la 45 de ani, era sa moara si murea si fara diagnostic, ca nimeni nu se gandea la pojar, ii puneau tot felul de diagnostice sofisticate.
   Eu sunt pentru vaccinare in cazul bolilor foarte grave sau foarte frecvente (poliomielita, hepatita B…), dar nu pentru cele 27 de tipuri de vaccinuri combinate care se baga in corpul unui copil in primul an de viata (cum nu se intampla nicaieri in Europa, doar la noi, ca suntem niste cobai mai ieftini). Am eradicat TBC-ul de zeci de ani de cand tot vaccinam direct din maternitati? Nu. In schimb am triplat (daca nu si mai mult) numarul de copii autisti si care dezvolta boli autoimune… Sa vaccinam, dara, dar sa ne si informam!

   • Nu mă pricep mai bine. Nu sunt medic, sunt farmacist.
    Dacă aș avea un copil, l-aș vaccina cu vaccinurile care se făceau acum 50 de ani. Plus hepatita B.
    Nu știam că li se fac 27… ?!
    (Am auzit la niște știri că au reapărut focare de polio).
    Sunt împotriva v. antigripal. Dacă ai „norocul” să te întâlnești cu o altă tulpină decât cele 3,4,n pe care le conține vaccinul, l-ai făcut degeaba.
    Să nu amestecăm în acest context autismul și bolile autoimune. S-ar putea înțelege că la originea acestor boli stau vaccinurile.
    Mă feresc să îngroș rândurile celor care, nefiind specialiști, sprijină un curent sau altul. Pro sau contra vaccinare.
    Mă miră însă seninătatea cu care populația înghite tone de statine, până ajung să rămână cu urme fine de colesterol în sânge, dar se revoltă împotriva vaccinării.

   • și eu ziceam să ne informăm, să belim ochii și să înțelegem care e rolul lor și dacă merită să facem sau să nu. noi, ca români, e aruncăm la comentat dar nu verificăm, nici de ai naibii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s