Ceva s-a întâmplat

Da, s-a întâmplat că îmi conștientizez blocajul și știu că el ține de stabilitate, și nu de oricare, ci financiară. E vorba, deci, de planificare pe termen lung și nu-mi pot lua gândul de la o vorbă importantă care mi-a fost aruncată cu lejeritate în față cum că am o problemă psihică. Și contextul în care asta s-a întâmplat conta pentru mine foarte mult.

Una dintre cele mai mari greșeli este să mă mint că voi putea trece vreodată peste astfel de chestii. Nu, se poate trece peste astfel de chestii. De asemenea, știu că la mine nu se află vreo soluție de a merge mai departe dar, în ultimul timp, pare că nici la cei din jur nu se află.

Nu e vorba de încredere, așa cum am crezut eu pentru multă vreme, e vorba că neîncrederea acumulată, în mare parte, până la vârsta de 19 ani are, firesc, aceste scenarii și nu uită nici măcar o replică și cred că, oricât de nepotrivit ar putea părea, nu depinde de mine. Aici vorbim real despre realitate, nu este vreun curs de optimism și de desenat cai verzi pe pereți.

Ceva s-a întâmplat și nu mai pot crede sau reține chestii, nu mai pot să privesc cu detașare lucrurile simple, mi-e frică de munca fizică la care voi ajunge din nou deși tot ce am vrut a fost să fug de asta și am uitat că de ce îți este frică nu ai cum să scapi.

Dar cel mai rău este că toată chestia asta pe care am numit-o ceva s-a întâmplat mi-a luat un lucru foarte de preț: mi-a luat scrisul. Despre asta nu se pot spune prea multe, cuvintele sunt mute, e ceea ce este și orice gest din familia explicațiilor  pare nelalocul lui. Am simțit că textul acesta trebuia să fie aici. Mulțumesc.

Reclame

10 gânduri despre &8222;Ceva s-a întâmplat&8221;

 1. Nu trebuie sa iti fie frica de munca fizica, nu ai de ce.
  Faptul ca trebuie sa parcurgi calea mai lunga catre visul tau ( oricare ar fi el ) e de admirat de asemenea.

  Tine minte ca desi pornesti la drum cu o masina invechita si drumul e lung, ai dobandit cunonstintele necesare ( una din ele fiind importanta stabilitatii financiare ) ca pe parcurs sa iti imbunatatesti mijlocul de transport (:) ).

  Si mai presus chiar de asta, STII INCONTRO TE INDREPTI. O mare parte din restul lumii habar nu are ce face majoritatea timpului ( chiar cei cu munci de birou ), iar persoana care si-a permis sa te judece cu lejeritate ca avand o problema psihica a proiectat doar asupra ta o frica proprie interioara, care nu ii da pace.

  Stay strong, nu pune la suflet ce cred altii despre tine, e una din cele mai grele angoase, foarte greu de carat prin viata…

  • nu, nu am nicio idee încotro merg pentru că nu merg.
   persoana aia nu are nicio frică, e o persoană populară în țara asta și sigură pe ea, nu mai zic despre asta
   eu știu foarte bine ce înseamnă munca fizică, cât e de grea, cât de mult rău face prin ceea ce cred ceilalți și faptul că nu-și dau nici scuipatul pe un om care muncește așa. spun asta din ce am trăit, nu din cărți

 2. Ratz, arar las un semn, chiar daca f des te..citesc! Nu-i bai ca facem si munca fizica, trebuie „s-o fac cineva si p-asta!!!” Glumesc! Important este, in tara asta (unde nici locuri de munca, fizica, nu se mai gasesc), ca mai gasim, totusi, un loc unde sa prestam!! Fiindca, nah`, avem facturi de achitat, si nici posturi negre prelungite nu prea putem tine!!…Daca nu muncim, fizic, nu ne hranim, fizic!!! Cit despre scris, scrisul nu ti-l poate lua nimeni!! Cu publicatu` e ceva de lucru, dar cu scrisul, nicidecum. Chiar după ce vei munci ca la Ocna de sare, cum se zice, vei vedea ca vei fi si mai..inspirat!! Si atunci, scrisul (esnta vietii scriitorului, aerul pe care acesta il respira) te va odihni!! Bafta la toate cele la care asipri! Ele se vor implini, oricit de sceptică ti s-ar parea ideea de..implinire! Hai sa-ti marturisesc ceva, eu am ramas…freelancer, din toamna lui 2013, după ce am facut o investitie de peste 2 miliarde lei si dupa ce am muncit mai mult de 18 ore pe zi, mai multi ani (si asta dupa ce prin 2006 am reusit cum-necum si m-am ridicat -spre surprinderea tuturor; caci NIMENI nu ma mai VEDEA mergind vreodata biped!!! si totusi..minunea s-antimplat!!!-, dintr-o paralizie!!!)! Asadar, dupa atita munca si atita investitie se cadea, zic, ca acum sa fi incasat dividente, cistiguri! Ei, bine!, NU!!! Evident ca am trecut prin toate starile posibile si imposibile, sora cu..dementa, inclusiv cea spirituală, in sensul ca DA, nu mai puteam CREDE in NIMIC!!! Si, crede-ma, am ajuns asta vara, chiar să muncesc citeva zile in curtea cuiva, am carat gunoi pentru citeva sute de lei, citeva tone (daca ti-as descrie ce continea acel gunoi, te-ai lasa linsat mai degraba decit sa-l simti in miinile tale, fara manusi!!!, dar nu o voi face) si la cine, la o femeie care, acum 3 ani venea la mine la Magazinul meu, si-i mai dadeam cite ceva de pomana!!! atit de amarita era femeia aceea, iar eu acum, am ajuns sa fiu miluita de ea, in sensul ca ea stiindu-mi necazul, lipsurile, cind a avut ceva treaba in curte de facut, a apelat la mine, doar așa ca sa-mi dea mie banii (de care stia ca am mare si urgenta nevoie) si nu altuia care ar fi putut face treaba.. Si nu m-am rusinat, deloc sa fac treaba aceea murdara! dimpotriva, am ajuns acasa frintaaa, si am dat Slava lui Dumnezeu ca mi-a dat ocazia sa cistig 100 lei cu care mi-am achitat o factura de lumina si mi-am luat ceva de mincare!! Si am binecuvintat femeia care ma alesese pe mine sa fac treaba in curtea ei!! Ne mai smerim uneori, dar inaltarea va fi si mai dulce, apoi! Nu uita ca si ”cel mai iubit dintre pămînteni” a lucrat la Spatii Verzi, maturator…Fii barbat puternic!

  • intrasem pe blog să șterg această postare pentru că am realizat că ea arată slăbiciunea mea continuă și că poate la un moment dat un prieten apropiat va folosi asta împotriva mea. și o va face, doar că nu știu care, am mai trăit asta. aș avea și eu povești despre gunoiul fizic, de dedesubt, la propriu și la figurat, dar nu mai e cazul acum.
   vă mulțumesc. oamenii care au puțin ajută, doar ei, necondiționat, așa va fi mereu. doar ei înțeleg și de asta ajută. vă mulțumesc a doua oră.

 3. Esti curajos sa vorbesti despre problemele tale. Crezi sau nu, foarte multa lume trece prin ce treci si tu, multi fug de Romania asta sărmana. Nimic nu e usor, si chestia e ca viata e uneori un mare carusel, unii ajung să aibă joburi bune din întâmplare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s