Telefonul deștept nu te deșteaptă

Mi-a luat ceva sa găsesc o formulă corectă si succintă de a exprima tot ceea ce vad esențial la un telefon de sute de euro sau poate chiar o mie de euro. Oricum toata lumea pare ca s-a născut în mână cu un astfel de telefon și are pretenția să fie luată drept persoane care au habar de ceva pe lumea asta sau știu măcar câte ceva despre ea. Haideți să vă văd fără telefon, fără google, fără internet, fără falsa socializare sau apropiere a  unor persoane ce nu sunt capabile să facă diferența între ceea ce pot ele cu adevărat și ceea ce poate un telefon să facă cu adevărat. Ceea ce vreau sa spun este că telefonul este mai deștept decât noi doar dacă vom învăța cum să-l utilizam la adevărata lui capacitate, doar că asta înseamnă automat că și noi să avem o inteligență peste medie, ceea ce nu e cazul pentru că mă pot uita în jur iar proporția este în felul următor: 90% nu înțeleg să-și folosească inteligența în scopul evoluției, tehnologice sau nu, pentru că nu-și doresc sau nu sunt învățați să-și dorească asta, iar 10% fac asta deja cu rezultate inaccesibile celorlalți.

Dacă se prăbușește inteligența pe jos și suntem nevoiți să ne uităm în bucațelele de sticla inutilă? Și ca să fie meniul complet, ne întreabă cineva despre un anumit lucru de interes mediu și dăm din câte până în câte pentru a scăpa de întrebări. E clar că trebuie să alergăm la un service de calitate în doi timp și trei mișcări, să avem grijă ca resturile din sticla magică a inteligenței noastre să rămâna toate și să ne rugăm să nu fie închis fiindcă altfel nu vom mai exista, universul nostru se va dărâma ca piesele ieftine de domino și prietenii noștri vor vedea ca lipsesc cele zece check-in-uri date cu regularitate în fiecare zi precum și cele zece poze cu zece poziții de pozat boticul din aceeași zi.

Dacă se întâmplă asta îl avem pe glassgsm care vine în ajutorul nostru cu o formulă bine organizată și rapida, pentru că glassgsm.ro știe cât de repede avem nevoie de inteligența noastră artificială, dar mai ales cât de mult înseamnă ea din ceea ce reprezentăm noi în viața de zi cu zi, sau din ceea ce reprezintă un procent foarte mare al populației, deopotrivă rurală și urbană, aflat în continuă expansiune, total dependent de telefonul inteligent care pare să le rezolve dilemele de suprafață. Tot pe suprafață se bazează și service-ul de mai sus, numai că este vorba de ecran, de dimenisunea acestuia și de ceea ce poate face el pentru noi. Nu știu dacă noi putem face ceva pentru noi, nu cred că putem gândi pentru noi deoarece nu avem informația care ne este necesară, dar nici măcar acest fapt de o banală rutină nu ne este dat sa-l înțelegem. Desigur știm sa jignim, să ne amanetăm viețile, știm să înșelăm fără să privim în ochii și lista rămâne mereu deschisă.

Voi credeți că telefonul dețtept ne dețteaptă?!

Lasă un comentariu