Cafea țigări cola

Parcă toate aceste trei droguri, aceste lucruri care atacă bunăstarea noastră, parcă ele toate se țin de mână și ne privesc cu ciudă și cu ranchiună, parcă toate se țin de mână împotriva noastră și râd un pic cam mult când ne văd cum știm ce ne fac și, totuși, nu luăm nicio măsură. Nici acum. Niciodată.

Și dacă e să mergem să le cumpărăm pe ele, pe cafele, pe țigări, pe sticle de coca-cola, parcă se uită la noi când le punem în coș și când topim o zi de sudoare pentru că avem, îndrăznesc să spun, impertinența, niciodată scuzabilă, cu tot ce înseamnă efectul lor, separat și împreună, într-un corp care nu are mintea să vadă că mâine este un spațiu periclitat tocmai prin alegerea asta, devenită între timp dependență, despre care, chiar dacă vorbim atunci când peste ele alcoolul prinde coajă, parcă vorbim prea puțin.

Și, oricum nu e de ajuns să vorbim, e de ajuns să facem ceva pentru ca mâine să fie în siguranță. Și noi odată cu mâine să fim în aceeași siguranță. Vă mulțumesc

5 gânduri despre &8222;Cafea țigări cola&8221;

 1. Ce bine ar fi daca omul ar putea sa gandeasca in termenii de siguranta. Detest tigarile. Sincer. Detest dependenta pe care o dau. Si imi pare rau ca nu am mai multa putere de convingere asupra celor care fumeaza. E unul din marile mele regrete. Iar pe cei care reusec sa puna stop acestei dependete ii felicit si ii admir. Inseamna ca le pasa.

  • treaba e pe creier. la mine e așa: când rămân fără bani, fumez mai mult, când rămân cu doar câteva țigări, fumez mai mult
   când am stres mare, fumez, ca acum ceva ani, fără întrerupere
   e de admirat ce vreți dumnevoastră, dar nu cred că puteți să îi influențați pe cei din jur

 2. In ziua de azi totul e un drog.
  Astea nus-s cele mai rele, nici pe departe.
  Nici macar pentru omul de rand care, poate, si le permite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s