Facebook știe cum ți-a mers

Bună seara. Aplauze pentru facebook și pentru aplicația lor A look back care îți realizează un colaj instant cu fotografiile cele mai apreciate de către prietenii tăi și ți le arată pe wall-ul tău de facebook pentru că și facebook știe că de crăciun trebuie să fii mai bun. Aș mai adăuga și că trebuie să fii musai minunat sau minunată fiindcă în România, pe Internet, pe Facebook, lumea este minunată, nu doar pare, așa cum ar putea crede cu ușurință un sceptic.

După asta toți vin și scot la înaintare cât de minunat a fost anul lor și mulțumesc cunoscuților și necunoscuților pentru acest an minunat care le-a bucurat inima și mulțumesc facebook-ului pentru minunata intenție de a-și băga coada în imaginile pe care le-au încărcat spre a fi socializate, discutate, apreciate și distribuite, căci ce e o imagine bună care nu primește un share. Asta sună ca fraza aceea cu mâna care nu spune o poveste nu primește pomană.

Mi-a sugerat și mie să le arăt prietenilor ce an minunat am avut dar am refuzat să-l las pe dragul de facebook să-mi mintă cu ușurință și puținii prieteni pe care îi mai am. Pe această cale îi transmit că eu folosesc facebook atât timp cât mă lasă să decid eu cum a fost anul meu. Dacă asta se va schimba, nu vom mai fi prieteni, pentru că, pe facebook, fiecare zi e ziua prieteniei, e ca o cupă din care curge cel mai minunat vin din lume iar noi suntem gata aliniați acolo să ne delectăm cu gustul său divin.

Dar nu e deloc așa. Cam 80% dintre români sunt tare nefericiți, nu sunt deloc minunați, nu am avut deloc minunați, la ei nu curge vin dintr-o cupă a prieteniei dar, totuși, pe facebook apare un an MINUNAT. De ce? De ce? De ce?

11 gânduri despre &8222;Facebook știe cum ți-a mers&8221;

 1. Ai foarte mare dreptate. Pe fb toti se pupa „cu drag”, se imbratiseaza” cu dor” sau isi spun unii altora ce „oameni minunati” sunt, dar atunci cand se intalnesc abia daca reusesc sa-si spuna 2-3 cuvinte. Toti se simt „blessed/wonderful”cand in realitate, de cele mai multe ori, se opresc din plans cat sa posteze asta. Mi se pare atat de trist si fals tot teatrul asta.

  • bravo, iti multumesc pentru asta. si reteaua fb pare un utilizator din acest gen care le spune celorlalti ce minunat a fost acest an si afiseaza doar zambetele care au facut inconutul lumii. revin cu ce stiu eu. noi, românii, sunt cei mai nefericiți oameni de pe planeta

 2. Cum de ce? Pentru că iluziile se vând bine şi trebuie întreţinute…
  În afară de acest motiv pur comercial, e de preferat să vezi partea plină a paharului, nu doar ca goală care să adâncească depresia.

  Crăciun fericit! Cu cât mai puțin fb 🙂

 3. Ahh, ce m-a provocat scrierea asta. Recunosc că, am simţit tendinţa de a posta şi eu, mai ales după ce am văzut pozele. Părea o ipostază frumoasă şi m-ar fi invidiat unii pentru ce am făcut mai mult decât ei, dar … am avut ceva senzori de narcisism aprinşi zilele acestea şi n-am mai avut ocazia.
  Ah, păcatele îmi sunt iertate! Am recunoscut:)

 4. nici eu nu am dat curs minunatei propuneri. E ridicol: Rudia are FB de patru luni și el, FB-ul adică, știe cum i-a mers tot anul??? E un fel de oracol… 😀

  La mulți ani, apropo! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s