Copac rupt

La 10-12 ani dezlegam misterul anotimpurilor prin epitete cromatice si cateva sentimente ce-mi cadeau de pe pereti in ore linistite. Cam pe la 13 a aparut „Geneza” si banda audio a inceput sa se prinda in decodor. Erau semne… Poate fragmente din viata anterioara care nu-si gasisera casa pe o ninsoare vrajmasa. Curand fragmentele au prins radacini si s-au solidificat in cuantum de picaturi interminabile. Urasc ploaia. „Temnita Rosie” are 2 ani si a pus de atunci „Geneza” in scaunul electric. Mie nu-mi trebuiesc casti ca sa-mi ascult „Muzica zilei” cam de un an. In ea ingrop cu temeri fierbinti inceputul oricarei zile mostenite de la „Geneza” Goana dupa utopie s-a oprit pe un drum ingust. Si e abia la inceput. Viteza legala a asteptarilor mele constata ca lipsesc trepte, asa ca a incercat sa-si puna aripi de ceara. Dar a inceput ploaia. Iar. S-au strecurat si cateva pietricele. Pentru refuzul de a deveni meschin, voi plati mereu. Si de fiecare data voi cere pedeapsa cu moartea. „Metafore acuzatoare” are cam 1 an si este abnegatia pentru cuvintele care s-au apropiat de orizontul meu. Niciodata nu voi ierta deghizarea personalitatii mele.

SURSA foto: http://blog.fotografdenunta.roParticipa la Blog Power 22: http://www.mostwantedblog.org/2012/05/13/blog-power-22/#comment-57898. Tema: Cuvinte cu mine. Ce mi-aș adresa dacă m-aș întâlni cu sufletul meu? Pentru ce m-aș certa? Pentru ce m-aș lăuda? Mi-aș ierta greșelile? propusa de Bianca: http://nymphtamine.blogspot.pt/2012/05/probleme-in-paradis.html. Participa:

1. Intalnirea lui IO cu EU 2. Vreau sa-mi impart viata cu MINE
3. Taceri printre cuvinte

Submit your link:

21 de gânduri despre &8222;Copac rupt&8221;

  1. şterge-l pe acel niciodată… iertarea ţi-o vei da deseori, o vei uita…
    să mai spun că îmi place teribil de mult cum scrii? mai spun, dar ştii deja.

  2. Fac parte din categoria celor care iubesc ploaia. Că este ploaie caldă de vară sau ploaie rece de toamnă, că este ploaie în rafale sau ploaie liniştită, torenţială sau mocănească, îmi este la fel de dragă.
    Cu toate acestea nu-i contrazic pe cei care nu iubesc ploaia pentru că au motivele lor să-i fie ostili. Dar când copacul s-a rupt e ceva grav. Putregaiul a pătruns în măduva lui şi la ros până ce coaja nu a potut să-l mai ţină şi cea mai slabă pală de vânt l-a dărâmat. Dar cum spunea Marele Poet: „o luptă-i viaţa deci te luptă…”

  3. […] Alte articole participante : https://ratzone.wordpress.com/2012/05/16/copac-rupt/, http://simonikool.blogspot.pt/2012/05/taceri-printre-cuvinte.html, http://nymphtamine.blogspot.com/2012/05/oglinda.html, etc… Share this:FacebookTwitterEmailLike this:LikeBe the first to like this post. […]

Lasă un comentariu